HIER WORD JE STERK VAN: CALISTHENICS

Het woord ‘Calisthenics’ klinkt wat ingewikkelder dan de betekenis die het heeft. Deze nieuwe, spectaculaire sport krijgt steeds meer bekendheid in ons land en zolang je een beetje kracht kunt zetten is het voor iedereen uit te voeren. Wat het precies is? Dat lees je hier.

Calisthenics komt van de Griekse woorden Kalos (mooi) en Sthénos (kracht). De sport gaat simpelweg over het uitvoeren van klassieke push-ups, pull-ups, squats en ook wat acrobatische oefeningen. Het is de uitdaging steeds beter in de oefeningen te worden en elke keer meer herhalingen te doen. Wanneer je alles al hebt gedaan kun je ook variëren met oefeningen door ze bijvoorbeeld uit te voeren met één ledemaat.

Bij deze sport draait het niet alleen om kracht, maar ook om hóe je bepaalde oefeningen uitvoert. Je doet alles op je eigen lichaamsgewicht, waardoor je je veel kunt focussen op een goede uitvoering en veel herhalingen. Sterker word je er sowieso wel van!

Calisthenicsparken
Omdat de sport steeds populairder wordt in Nederland, ontstaan er steeds meer parken waarin calisthenics kan worden uitgevoerd. Dit gebeurt op dezelfde plekken als waar bootcamps en crossfit trainingen worden gehouden. Bekijk het onderstaande filmpje voor een impressie van de sport.

World Championship 2015