In de dynamische wereld van mode, veranderen trends voortdurend. Het is altijd spannend om te zien wat het nieuwe jaar in petto heeft. Laten we eens kijken naar de nieuwste modetrends voor 2022 en ontdekken wat hip is en wat niet.

De jaren ’90 hebben een grote invloed op de modetrends van dit jaar. Deze nostalgische periode wordt gekenmerkt door zijn unieke en uitgesproken stijlen, die nu een moderne twist krijgen.

Eén van de grootste verrassingen dit jaar is de terugkeer van de baggy jeans. Deze loszittende broeken waren een kenmerk van de jaren ’90 en zijn nu terug in een grote weg. Ze zijn comfortabel, veelzijdig en kunnen worden gecombineerd met bijna alles in je garderobe.

De opkomst van de jaren 90 stijl

De terugkeer van de baggy jeans

Jurken met bloemenprint zijn ook een blijvertje. Ze zijn vrouwelijk, romantisch en perfect voor het lenteseizoen. Of je ze nu draagt met sneakers voor een casual look of met hakken voor een meer geklede look, deze jurken zijn een must-have in je garderobe dit jaar.

Jurken met bloemenprint: een blijvertje

Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol in de modetrends van dit jaar. Steeds meer merken richten zich op milieuvriendelijke productieprocessen en het gebruik van duurzame materialen. Groen is letterlijk de nieuwe zwart in de mode-industrie.

De invloed van duurzaamheid op de modetrends

Hoe groen is de nieuwe zwart

Accessoires zijn een belangrijk onderdeel van elke outfit. Dit jaar zien we veel grote oorbellen, statement kettingen en opvallende riemen. Deze accessoires kunnen een eenvoudige outfit omtoveren tot iets bijzonders.

Accessoires die je outfit compleet maken

Tenslotte zijn er ook enkele modetrends die hun comeback niet maken dit jaar. Denk aan de skinny jeans en de neon kleuren. Deze trends lijken hun beste tijd te hebben gehad en maken plaats voor nieuwe, frisse stijlen.

De modetrends die hun comeback niet maken

Door Amber